Pengikut Tersayang

No Kamu

Sunday, 8 May 2011

Ahad Yat Bukan Ahad Kalian....

Halo Haloo.. ari ahad yg indah permai nie, mesti masing-masing ngah bcuti bsame family, merehatkan minda, bsukan or something else yg boleh uat korg lg hepy kan.. huuu.. umah aku kosong, sunyi, sepi je pagi neh.. mak aku awal2 pagi da pg dating ngn bapak aku, nk ngeteh katenyer.. tunggu-tunggu gak bile la diorang nie nak ajak aku ikot skali, tp hampeh, pg berdua jee.. uwaaa..sampai ati kan.. Dan-dan tue gak la akak aku drift kuar ngn family dier, nk pg mane aku x sempat nk tanye.. tinggal lah aku sesorang kat umah.. agak bosan yer kawan2..  da puas pusing 1 umah, ukak tv tutup tv..lastly aku decide nak berangan makeup2 la jap, bukan ade org nampak pon.. awuuuu.. tapi hanya sebentar je yee anda2 smua.. sbb aku tringat yg aku ngh save bajet skang nie, so perabis makeup semata-mata nak hilangkan bosan? tamoh yat..tamohh.. ngeee

Pulang nya akak aku, tibe2 tangan kanan aku pantas menepuk laju tgn belah kiri.. tanda kegembiraan x thingga.. aku sepantas kilat ukak pagar umah dan terus bertanye, haa, bawak ape, byk je beg plastik tuu, beli mkanan tak kak.. <penting tnye makanan dulu coz aku ngh kebulur ye>.. jawapan yang aku terima agak hampa.. ehmmm, sampai ati lg skali, x belikan aku mkanan.. uwaaaa, kurus la ko mcm ginie yat.. kang x memasal kwn-kwn ko xkenal ko nanti.. Eh Yat, da mcm Nasah Ajiz youu.. ke memang Nasah Ajiz niee.. euwwwww, ta sesuai ko minah.. muahahaha


Okeh, fact kali nie yat x mkan dr pagi ye ye.. so aku merajuk mmbawa diri ke bilik.. tekan2 henset, kunon nak mengadu ngan abg syapik laa.. tapi tak jadi.. aku lupe.. aku lupe syapik nk fokus study tuk exam dier..xleh gnggu la nie ye..kalau aku ngadu gak, ape je yang dier leh uat selain suh aku masak! uwaaaa, penat lah asik masak jee.. ari ahad kan ari tanpa masakan di umah.. ngeee.. sambil membelek2 hset aku tpandang satu reminder.. alamak, ari nie kan ari patot aku blaja mmandu.. apaaa, yat baru nak ambik lesen? oh memang gila..yee..yeee..aku baru nak ambik, tak payah la oh memang gila tuu lebeh2 sangat.. huhuuu.. so, aku tepon abg driving skol tu, leh x nak hambik aku time2 gini, dier kate set, cantek, dier pon ngah bosan ngajar dak yang same je.. waah, bosan u oll.. bukan memng keje ko ke ngajar dak yg tak pandai bawak kete nie, like me.. muehehehe.. aku pon start la blaja mmndu round2 satu skola, actly nie hari ke-4 aku blaja.. cume aku da lame hold sebab nak bagi ruang diri aku nie tuk siapkan thesis tuu..rinie aku blaja turun bukit naik bukit ye ye..hehe, sronok dan asyik taw!

Ending nya..ahad yat memang bukan mcm ahad korang, pasnie ahad aku kat driving skool je lah.. huhuuu..

Sekian dari Ahad Yat..






4 comments:

l a l a , S h a h e i l a said...

naik turun bukit tu yg ssh tu..hehe

::yartHaryati:: said...

lala, twu xpee wak..ngee:)

hantu said...

haha..berhati2 kat tas bukit.hehe kan terundur.hantu 2 kali test lesen keta.yang first langgar besi parking.hehe fail terus

::yartHaryati:: said...

hehee.. hantu tlebih reverse la tue kan..heeee