Pengikut Tersayang

No Kamu

Thursday, 5 May 2011

Hari pertame Bgelar Penganggur..huhu

Ye..ye..title di ats memang soheh lg tepat..yat da mnganggur daaa.. saat yg dtggu2 selame aku blaja nie.. muahaha..xsangke lak bgelar pnganggur nie ade jiwe semacam sket..hehe.. semacam mcm mane tuu yat.. wahh, kepoh gak nk twu ye.. huuu.. tape2 aku explain len entry naa.. b4 tuu aku nk story sket la.. memg buhsan duk kt umh nie.. tp aku try harder as long as i can <wah,lebey ko yat> nak ceria kan hidup ptame aku sbagai penganggur neh..hehe

pagi2 aku bngun as usual lah kan.. anak dara xleh bngun lmbt2.. kene pelangkong ngn mak bpak aku..huhu.. aku bsiap sedia ngn pnyapu n skop <aku je pnggil skop, tp kwn2 aku ckp nme sbnrnye pngaut smpah..hee>. keliling umah aku sapu, bek dlm mahupun luar..wah,hebat kan.. xcukup ngn tuu aku hambik mop plak,nk mop lantai la kn, xkan mop muke lak..hehee.. mak aku da intai2 jeling2 dr jawoh je,sskali tsenyum kambing.. elehhh.. suke la tuu aku rajin kemas umah ksygn dier neh..muhehehee.. tidak dlupe gak aku hambik pasu2 bunge, Aku decorate sket bg nmpak cntik..kosyen2 aku tepuk biar nmpk empuk.. hias dinding ngn frame gmbar muke aku..smpai tgh ari okeh aku mmbelek umah nie.. mjelang tgh ari aku get ready pakai epron, bsiap sedia mmbantu mak tchenta di dapo.. mknn dihidang aneka care, bapak aku blek keje je, uat2 tkezut la... aku ape lg, suprisee!!wahh, da mcm eric pun ko nie yat.. leh jd pnganti dier neh.. hahhaaa

Ptg lak aku ade event ngn makteh aku, pmbukaan cawangan kedai nasi ambang die tuu lah, aku selaku penolong mengemas meja je..muehehee.. dpt la duploh ingget, buat lps topup katenye.. xpe, aku ikhlas actly tolg dier tuu, tp org nk bg, terime je la..lgpon dier bruwang, aku nie misikin lg,org nk bsedekah jgn nk mnyombong lak kn=)

So, seharian aku sbgai pngggur nie xde lah ngobehkan boreh je kn.. ade la sket<byk la gak> sumbangan aku taburkan pd yg bkenaan..hehee.. kire penganggur thormat la neh.. tp bdesing gak la tlinge nie bile makcik pokcik tnye bile nk keje bile nk blnje mkn.. aihh, aku nie anytime je leh keje, cume xde org jek yg sudi bg aku keje..sadis kan..muehehee.. sekian je lah cite ku kali ini ye korg.. hopefuly klu ade keje2 kosg nk bg aku tuu, roger2 la ye.. leh je aku ptimbangkan.. heee..

nk tunjuk la sket hasil decoration aku td..
aku cucuk2 je, xsangke mjadi lak 
<jgn nk mmbongkak yat>
hehehe

Umah kesayangan mak aku..
 dibelai belai, digosok2 tiap ari..muahahaa

nmpak kah itu akn keberhasilan nye..
lantai mjadi licin, bsinar bak mutiara slpas yattukangkemas 
mjadi aktif..wink2..


tidak ketinggalan frame gmbar konvo akak abg aku
 ku susun dgn rapi nye..
terpikir gak dlm ati, celah mne gmbr konvo ko lak nk letak yat
abeh full da nie..
syiling kah? apakah? huhuu


p/s: be the rajin girl yaw.. heee

6 comments:

saiful bakhtiar said...

Salam.Amboi walaupun jd penganggur tp awak ni rajin wat kerja2 rasmi org pompuan ye

aqmalazmi said...

pehh rumah penoh gmbar org yg berjaya..
heeeeeeeee
*konvo

::yartHaryati:: said...

saifulbakhtiar
~rajin tuu suda semestinye.. huhuu

::yartHaryati:: said...

mal
~ penoh ngn org yg same je mal heee

lagenda said...

Amboi..sonok erk duduk umah je yati

::yartHaryati:: said...

mak~hahaa.. da xde koje nk buek cmno.. den baru abeh pgajian den nie ha.. mak, de keje kosg x nk bg aden.. hiiihii