Pengikut Tersayang

No Kamu

Sunday, 1 May 2011

Selamat Hari Buruh Sedunia

Arinie cuti ke..eh, kan memg cuti sbb ari ahad.. 0ooo..rini ari buruh atau name tbaru nye ari pekerja.. so, sume pkerja meraikan ari di0rg pd arinie la ye..hehe <kurg fhm sbb l0m keje> .. es0k cuti lg.. yg keje gov besh la,dpt gak releas tensen keje tuu, yg keje private mcm bpak aku, abg2 aku, time nie la di0rg nk dpt gaji bln lebeh sket..

kate b0s,aiyaaa asik cuti saja mana moleh maa.. lu ingat aa klu lu cuti gua getting loss lu twu..last weak cuti mggu ni cuti, klu mcm nie gua ale bankrupt woo.. xmoleh cuti x moleh.. gua kasi 3 kali gande klu lu keje alini n esok..
daaa sudaaa.. apek tuu bg kate dua lak,3kali gande, mknenye 3kali RM80 tuu.. agak byk yee anak2 sekalian..so bapak tpakse keje arinie,n xdpt bwk k0rg jln pg bp mall, korg jln la ngn mak korg yg sedia ade x keje tuu.. haa kan haa kn.. ari pekerja=ari mngeratkan silaturrahim kluarga da xde meaning pape da klu bos2 sume think nk cpt kaye cpt untung jaa.. bpak pon lima satu, bln lps janji nk mkn hotplatemee smpai bln nie xttunai ,huh <aishh,xleh salahkan bpak,bpak x bsalah dlm hal ni>huhuu.. mcm2 dunia nie..

Tp xsilap aku M'sia nie antara ngra yg paling byk ambik cuti thn kan kan.. hari merdeka dh tentu2 cuti <sape yg keje, pancung je org tuu..muahahaa>,lg ape, cuti 1M'sia,cuti raje aji,raye syawal, raye cina, raye depavali, raye gawai, raye wesak <eh,same ke wesak ngn gawai> haa,mcm2 kn.. tuu belom cuti peristiwa penting lg.. nenek bsalin, ayah kawin laen, pak sedara pg umrah, anak sakit, isteri ajak teman pg shoping..hahah..dak skola la paling untung, asik cutiiii jaaa..twu2 da nk exam, ckgu2 lom smpat abiskan silibus lg.. mne tak nye,asik pg bcuti je.. kuikuii.. sian plak ngn ckgu2 nie, xpe, entry laen aku buat khas tuk para ckgu yg kusayangi..^_^

Bbalik pd topik asal, so arinie ngn esok aku x kemane2 ye ye..mak aku pon da mrajuk xnk pg mne2 sbb teruja tkezut bpak aku keje..ala mak oi mcm x biase lak ngn bpak tuu..huahuaa..  sape2 nk ajak aku jln boleh je, xpyh dpertimbangkan, memg konpem boleh <nmpk sgt ngh bosan ko nie yat>.. nnti aku da stat keje x merase la korg nk kuar ngn aku lg <hampeh,perasan!> hehhee..

So pd pekerja2 sedunia nie, aku ucapkan Selamat Hari Pekerja la yee..khas tuk abg akak yg btungkus lumus mmbanting tulang mcari rezeki, so arinie ari korg nk hepy2.. pg la kemane pon korg nk pg, bcuti la kt mne pon korg nk cuti, tp jgn lupe dtg keje lusa yaa.. nnti apek mrh.. hahaa

n untuk aku ngn kwn2 aku gak, selamat mjadi bakal pkerja yg berwibawa!! hidup pekerja! Hidup pekerja!

2 comments:

AkuMuzikFilem said...

best duk m'sia ni, meriah dengan cuti. hehe

::yartHaryati:: said...

noah..yep2 twu xpe..