Pengikut Tersayang

No Kamu

Thursday, 9 February 2012

Mari berteka-teki tekok....

Assalamualaikum..

Hye you all.. sihat-sihat kah semua nya..
So petang-petang ginie agak ngantuk ye aku nie skang..
sangattt kottt..
Lagi-lagi melayan warga asing yang tak sudah-sudah nak kirim duit
kat kampung halaman
banyak benorr aku tengok duit diorang nie taw. Kalah aku yang
kerja kat negara sendirik neh..huuu
Takpe, dah rezeki diorang banyak dari aku
kan kan
Lupe kan pasal rezeki customer aku!

So jom kita pekena ber-das-das teka-teki
yang aku anggap agak Hampeh mcm Haremmmkejadahh
muhehehee..


"TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR !!!...

1)Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pastu lu tido balik....

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M opp!!! salah EPL laaa

3)Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4)Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang....cube kira brape black belt dia ade.

5)Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.

6)Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

7)Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

8)Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

9)Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

10)Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

11)Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

12)Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer:Sekretari baik..................'Selamat pagi Boss' Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni Boss'

13)Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...heheheh

14)Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

15)Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

16)Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

17)Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile
ape...

18)Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah..

pstttt~~ teka-teki teka tekok, ular mati atas pokok,apa dia?? hehehee..^_^

1 comment:

acheeqa farhana said...

sengal gile...hahaha

ular mati ats pokok? nta pape..muahahaha :p