Pengikut Tersayang

No Kamu

Wednesday, 1 February 2012

Perasaan di Tempat Kerja

Assalamualaikum

Amacam kawan-kawan hari nie? Ada sihat kah? Udah makan ke belom..jam menunjukkan pukul 14.09, So aku hope korang semua dah take launch yaaa..Yang diet tuu teruskan diet, tapi jangan tak makan langsung taw taw..nasihat ikhlas daripada pakar busy body.. ngeee.. Kali nie aku nak story- story lah sket kenapa aku leh menggatal balik nak tulis beloghhh neh.

Aku hari nie dah masuk hari ke-3 ditempat kerja. Masih kerja di tempat lama kah? Jadi casher lagi kah? Oh baby baby #lagu aizat.. Sudah lama ku tidak bekerja di Pam Minyak itu hari..ngeee.. Actually aku dapat bertahan cuma dua minggu jee..Jangan tak percaya because Yat tak pernah membongak.. hehe..

Why?Why? Why Yat? Okeh my dear..let me explain yaa.. Sebenarnya seronok kerja kat situe, dapat uniform free, dapat baca majalah free and especially dapat jumpa ramai orang.. di ulangi ramaiiiiii oranggggg..haa, hambek ko nak tekankan sangat keramaian nye.. hehe
Kadang-kadang bile dah too much nie menyesakkan kan.. Maybe pam minyak tempat aku kerja tue terletak kat tempat strategik, so sebab tue dari jauh orang dah nampak lah kan.. Isteri berkata tiba-tiba, Homaigodd, pam minyak lah bang, jom isi minyak jom..abang jawab kan tadi nak kuar baru isi yang.. isteri membalas, alah..dah luak satu takat minyak tue bang, kang benti tengah jalan kang,kang.. ngeee..#senyum kambing because si suami benti jugak.. Yes! Tercapai hajat isteri nak beli air Twister..huuuu

Okeh..okeh..aku as a casher perlu melayan untuk orang yang nak isi minyak dan beli macam-macam benda alah kat Kedai Mesra. Nak tak nak kena melayan kedua-duanya.. Selalu sangat pening-pening bukan pening nak muntah tue taw tapi pening mana satu nak dilayan dulu.. Hadohhaiii.. Kena marah tue memang dah selalu sangat lah kan.. Dipanggil 'pekak ke haa' tue dah sebati dalam diri ku ini..Dasyat kan.. Itu lah antara sebab kenapa aku quit selain dari sebab musabab yang lagi lah maha dasyat.. di mana aku terpaksa rahsiakan.. 

Akhirnya aku terpaksa angkat kaki dan pergi jauh-jauh dari pam minyak tue.. Ewah..Hehe.. Itu lah cerita aku kawan-kawan semua.. cukup kot untuk entry kali nie, next time akan ku cerita kan lagi pasal sebab musabab aku kembali berblog yaa

Picture untuk kawan-kawan, rasa ngantuk bila pas makan kan..why arr why..ngee
Hope bila korang tertido tuu muka korang secomel ini




Lastly, tomorow never die kawan-kawan, so selagi kita ada pilihan yang lebih baik dan memuaskan tak slah kita mencuba untuk dapatkan nya. Papai =)

No comments: