Pengikut Tersayang

No Kamu

Wednesday, 28 March 2012

Ku Pohon

Assalamualaikum

What's up rakan taulan blogger sekalian
....
Renungkan sejenak
....
Makin hari makin cemerlang kah hidup anda-anda semua
Hari berganti hari, bulan berganti bulan
 semakin banyak tak amal jariah yang korang
laburkan kat dunia nie..
Bertambah banyak tak pahala yang korang collect
sementara masih bernyawa nie
Kee dosa lagi banyak 
hehe

Kadang-kadang kan
kita semua terlupa tujuan sebenar
kita hidup kat muka bumi Allah 
yang Maha Esa nie
Khusuk membuat perkara yang
tidak sepatutnya dibuat
Berangan dengan impian dan cita-cita
yang tak sudah-sudah
....


Bukan nak melihat kebesaran Allah
Jarang pulak bertasbih memuji
Sang Pencipta

Yaaa.. Aku tak sengaja bersikap begitu
Maafkan hamba mu ini 
Ya Allah
Aku begitu kerdil di sisi mu
Aku hanya insan biasa
Tak punya apa-apa
Padamu ku memohon
Berilah perlindungan pada diriku
setiap masa
Ya Allah
...


....

Friday, 23 March 2012

Sedih nya Hati Ini..

Assalamualaikum..

Saya sedih...



Memang tengah sedih..sedih..sedih sangat-sangat.. Meleleh-leleh kot air mata aku malam tadi.. Yaaa.. aku dah tak cukup kuat macam dulu.. Jiwa tak seteguh dulu.. Adakah aku berubah.. Bersikap lebih sensitif, hal remeh pon nak diperbesarkan.. Benda kecik satu dunia pon nak tahu.. Ehmmmm.. Aku memang bersalah sebab ada sikap macam tuu.. Tapi harus di ingat sikap itu tak lah sehebat mana.. tak lah sampai menguji kesabaran sesetangah orang..Tidak sama sekali..

Aku mungkin memerlukan lebih perhatian atas sebab-sebab tertentu.. Mungkin memerlukan sedikit lagi curahan kasih sayang yang telah sedia ada diberikan.. Bersikap keanak-anakkan kah jika begitu? Tidak yaa.. Itu semua normal bagi seorang perempuan yang hidup jauh dari sang putera yang di cintai nya.. You know normal? Normal like usually.. sudah kebiasaan.. atau dengan erti kata lain normal like me..

Kadang-kadang aku terfikir, adakah aku sangat jahat dengan sengaja mencari pasal, mencari masalah dalam hubungan nie..Menuduh begitu begini sehingga di kata cemburu buta.. Sehingga membuat sang putera marah, menyebabkan beliau tidak mahu lagi layan perasaan ini.. Sungguh..Sungguh aku tidak sengaja bersikap begitu.. Mana mungkin aku sanggup menyakiti hati orang yang aku sayang.. Tidak..


Di sini aku hanya ingin menyatakan kesedihan ku yang telah lama ku pendam.. Yaa..Kali ini aku sangat amat sedih.. Sangat amat kecewa.. Sedih dengan perasaan ini yang entah apa-apa.. Kecewa dengan perangai ini yang di kata tak berubah-ubah dari dulu..Maafkan aku.. Maafkan aku sang putera..

Tapi biarlah untuk 2,3 hari je nie aku di biarkan sendiri.. Biarlah.. Melayan perasaan yang gundah gulana ini.. Melayan jiwa yang di kata berkecamuk ini.. Cukup lah sekadar coretan ku di sini.. Dapat memberi kan beliau bayangan bagaimana keadaan ku sekarang.. Diriku ini baik-baik aja.. Just let you know, aku cukup bahagia sepanjang dengan mu.. Wahai sang putera yang ku sayang.. 

Melayan lagu Nera-Hatiku Milikmu pada saat dan ketika ini memang cukup sesuai.........



Saturday, 10 March 2012

Sayang Kau wahai sahabat..

Dear Nana..

Aku harap persahabatan kita akan kekal hingga ke akhir hayat..
Insya Allah
Ketahui lah yang aku sangat memerlukan kau dalam hidup aku.. Huuu..
Malu nak cakap banyak-banyak.. Next entry aku bebel lagi yaaa..
Actually aku tunjuk nieeee kat ko
Comelll sangat ko buat camtue..

Yang nie Muka ko dulu-dulu



Yang ni wajah terkini lagi sensasi
Menjadi pujaan para jejaka yang budiman


Hope ko akan tersenyum simpul kembang kucup
baca entry aku kali nie
Love You Damn!


Tuesday, 6 March 2012

Gaji Pertama Saya

Assalamualaikum..

Hye korang-korang semua.. Ada sihat kah? Sudah makan kah? hehe.. Hopefully korang sentiasa sihat walafiat dan dirahmati Allah.. Insya Allah.. So entry kali nie aku nak story sket pasal gaji pertama yang akan ku terima pada hari esok.. Wauuuu.. tak sabarnye nak tengok bape lah hasil usaha+keringat aku untuk bulan nie yaa.. huhu.. Haruslah excited kan kan sebab gaji pertama lepas quit from stesyen minyak ritue.. Even aku tawu jumlah nye tak lah memukau sangat tapi berbaloi lah dengan ape yang aku buat kat tempat keje untuk sebulan nie.. Till now aku takde lah stress sangat bila buat keje, staff yang lain pon okehhh sangat.. baik budi pekerti nya.. sentiasa caring each other.. Tue yang menaikkan semangat aku untuk pergi keje setiap ari.. heee

Niat dihati memang nak beli macam-macam, semua yang aku tak dapat before nie alangkah seronoknya kalau dapat beli kann kann.. huuuu.. Tapi mesti lah di ingat yaa, gaji ciput nak beli SEMUA hajat yang tak tercapai hagak mustahil yaa.. hukhuk.. Terpaksa pendam dan simpan sementara menunggu gaji besar lah erk.. Tidak mengapa.. Ada rezeki tak payah tuggu gaji pon takpe..
*ayat penyedap ati..




Untuk itu aku cuma berniat for this month aku dapat membuatkan mak dan bapak ku yang terchenta happy dengan jumlah duit yang aku bagi kat diorang.. huhu.. Insya Allah. Lain kali kalau dapat banyak adik bagi banyak lah ye mak and bapak.. hehehe 
*angkat-angkat kening

Psttt~ Dapat gaji tiap-tiap bulan jangan lupa pada abang Long PTPTPU yaaa.. ^_*


Thursday, 1 March 2012

Wordless : Remember This

Assalamualaikum
Hye tawan-tawan yang cantik dan ensem sekalian.. 
Meh baca sejenak untuk renungan kita bersama.. 



Kita boleh cari title pengganti untuk suami, isteri, mahupun kawan
 tapi kita tak kan dapat cari pengganti title ibu kandung, mak kandung kita kat dunia nie.. ^_^