Pengikut Tersayang

No Kamu

Tuesday, 6 March 2012

Gaji Pertama Saya

Assalamualaikum..

Hye korang-korang semua.. Ada sihat kah? Sudah makan kah? hehe.. Hopefully korang sentiasa sihat walafiat dan dirahmati Allah.. Insya Allah.. So entry kali nie aku nak story sket pasal gaji pertama yang akan ku terima pada hari esok.. Wauuuu.. tak sabarnye nak tengok bape lah hasil usaha+keringat aku untuk bulan nie yaa.. huhu.. Haruslah excited kan kan sebab gaji pertama lepas quit from stesyen minyak ritue.. Even aku tawu jumlah nye tak lah memukau sangat tapi berbaloi lah dengan ape yang aku buat kat tempat keje untuk sebulan nie.. Till now aku takde lah stress sangat bila buat keje, staff yang lain pon okehhh sangat.. baik budi pekerti nya.. sentiasa caring each other.. Tue yang menaikkan semangat aku untuk pergi keje setiap ari.. heee

Niat dihati memang nak beli macam-macam, semua yang aku tak dapat before nie alangkah seronoknya kalau dapat beli kann kann.. huuuu.. Tapi mesti lah di ingat yaa, gaji ciput nak beli SEMUA hajat yang tak tercapai hagak mustahil yaa.. hukhuk.. Terpaksa pendam dan simpan sementara menunggu gaji besar lah erk.. Tidak mengapa.. Ada rezeki tak payah tuggu gaji pon takpe..
*ayat penyedap ati..




Untuk itu aku cuma berniat for this month aku dapat membuatkan mak dan bapak ku yang terchenta happy dengan jumlah duit yang aku bagi kat diorang.. huhu.. Insya Allah. Lain kali kalau dapat banyak adik bagi banyak lah ye mak and bapak.. hehehe 
*angkat-angkat kening

Psttt~ Dapat gaji tiap-tiap bulan jangan lupa pada abang Long PTPTPU yaaa.. ^_*


1 comment:

acheeqa farhana said...

nak mtk banje pelissss...tuti pruity satu wak..hahaha