Pengikut Tersayang

No Kamu

Monday, 7 May 2012

Warga SL1M-TM GEOP..Alhamdulillah

Assalamualaikum..
Apa khabar kawan-kawan sekalian.. Mak aihhhhh..udah lama tak menjenguk belog kesayangan aku nie.. Lama gila kott.. Bersawang -mawang tue memang wajib lah kan.. Huuu... Kembali menulis entry sebab rasa rinduuu sangat nak macam dulu-dulu.. Luahankan isi hati dengan menulis adalah salah satu benda yang membawa kebaikan taw..Dulu rajin gilak tulis diari..Ada jee benda-benda yang nak diluahkan.. Tapi skang.. Maybe kekangan masa.. dan juga banyak perkara utama yang perlu dilakukan sejak dua menjak nie.. 
So... terlanjur menge'post entry baru, meh aku cita banyak-banyak pasal hidup aku skang nie.. Teruja gak nie nak bercerita.. Hehee..

Tang mana nak start dulu yaa.. Okey.. bermula dari aku berhenti keja dulu yaa.. Yaa..aku dah berhenti keja tempat lama aku tuu, dalam erti kata lain dah tak jadi staff Tranfer Money Link Remittance lagi dah.. Aku terpaksa quit sebab biasa lah kan, dapat tawaran yang lagi better..i think so.. Quit 10hb dari company tuu.. aku cabut je kott tapi nasib baik Nana my bf tersangat baik nak antakan notis berhenti keja 24jam ptg tue gak.. Thank my dear.. Jasamu ku kenang selalu.. Actually aku kena lapor diri nak kursus tue 12hb.. Tapi aku mtk postpone atas alasan teknikal..Hehee..Mana tak nye..Tetiba kot pihak Telekom bagi e-mail 10hb tue pastu nak aku daftar 12hb.. Hagak kelam kabut lah kan, mana nak packing barang, settlekan pengangkutan lagi, belom bab bagi penerangan sejelas-jelasnya kat mak bapak aku.. Nak tak nak memang kena mintak postpone..Alhamdulillah pihak TM benarkan..

Hati memang sayu +berat ati nak tinggalkan tempat keja lama, yelahh dah rasa comfort kot, hati senang, xda mandur, dekat plak tue ngan banglo aku..muehehee.. mana tak berat.. pegi keja laks bawak bekal.. save gilak..pastue kalau kena pelanggan yang dermawan nak belanja dapatlah  makan icekem petang-petang.. uihhhhh, memang seronok! Time last day tue aku dapat salam pelok tium ngan Kak Nadia dan juga Nana je kot..yang lain xdapek den nak jumpo.. Next time lah yoo..Hehee.. Sayang korang semua..



Today aku dah berada di Multimedia University(MMU) Bukit Beruang, Melaka.. Yaaa, jadi orang Melaka lagi lah aku nampaknya..jangan sangkut ngan orang Melaka sudaaaa... Hahaa.. Actually aku dibawah Telekom Malaysia, and kalau korang nak tawu lah kan MMU nie adalah universiti Telekom.. aku baru twu kot bila jejak kaki kat sini.. muehehee.. Nama progaram yang aku masuk nie tak lain dan tak bukan ialah Skim Latihan 1 Malaysia atau nama manja nya SL1M-TM GEOP.. Sebab musabab keberadaan aku kat sini pulak adalah kerana.. heheee..Meh aku copy and paste benda alah yang akan menerangkan lagi benderang pasal program nie..=)

Programme Overview

Skim Latihan 1Malaysia (SL1M) – TM Graduate Employability Outreach programme (TM GEOP) or known as SL1M – TM GEOP, is one of TM’s Corporate Social Responsibilities initiatives towards developing the nation. TM-GEOP is an intensive programme consisting of soft skills training for 2 months and on-job-training for 6 months.




Wish me all the besh yaa korang sumaa.. tinggal lagi 3 minggu jee aku nak abis Soft Skill Traning niee...Chaiyok-chaiyok!

5 comments:

♥ farhana ♥ said...

yat..smoga trus berjaya dalam kehidupanmu sayang..lebiuu..jgn lupe aku..hehe

Faten Gonzalez said...

Hihi, tumpang tanya ye.. Best tak SL1M di TM? I've just get an offer for the interview. But currently I'm working as a contractor at KLIA. Tp nak join jgk SL1M andai ada hrapan utk dpt peluang pekerjaan yg lebih baik.. Acamana eh? Ada idea tak nk tolong sy? Hehehehe..

Syah2507 said...

boleg tahu tak// boleh citakan mcm mna overall pogram sl1m tm ni,,,

Anees Anessa said...

Assalammualaikum..boleh tak cam mana sl1m tm tu yea?after training ..diserap x masuk tm?

Anees Anessa said...

Assalammualaikum..boleh tak cam mana sl1m tm tu yea?after training ..diserap x masuk tm?