Pengikut Tersayang

No Kamu

Thursday, 27 September 2012

Yokk Ber'Google Plus' sampai berpelas-pelas Yokkk!!


Assalamualaikum..

Masuk jam nie ntah bape kali aku menguap.. Haiseyy acaner nk tunggu sampai pukul 5.30 petang nie.. Tadi before rehat bukan main berjanji dalam hati bagai nak tido nak tido time rehat.. Sampai masa huhh.. Cakap tak serupa bau.. Pergi gak melantak.. Merayap gak ke blog-blog femes seantero dunia.. Aiyooo.. Mau tidur lah ini jam! Huuu
Kadang-kadang tersenggut-senggut gak kepala aku nie.. Mana tak kuyu mata cik adik tuan puan sekalian berjam-jam tengok papan monitor neh dengan nombor-nombor yang sama jek.. Mau tak melentokk.. tapi barjaya lah mengcover balik before orang lain nampak.. Cara tak.. Hehee.. Sesekali aku tengok gak lah satu website nie yang setakat nie cemerlang menghilangkan ngantuk aku.. hehehe.. Aku tak pasti lah kan sama ada benda alah nie dah lama wujud ke idak kt Malaysia nie or aku yang tertinggal ketapi tak menahu pasal dier.. hehee..

Google Plus nama diberi.. Function dia sebijik sejiban macam Facebook.. Maybe lebih canggih sket sebab dia ada Hoodle dan juga Hangout.. Kalau kt Facebook kita-kita nie suka sangat menekan ‘Like’ kan ok jangan tipu.. tapi kalau kat G+ nie korang cari button like berplohribu kali pon takkan ade.. bukak tutup bukak tutup pon takkan jumpa..Haha..So cara kita nak menyukai  ‘share wuts new’ buddies kita just dengan menekan tombol  +1 betul-betul bawah status tue.. Haaa senang kan adik-adik sekalian.. Banyak lagi yang menarik taw macam kite leh design page kita sendiri.. Chat.. Videocall.. Pastue kalau kita nak add kawan baru just tekan add dan masuk dalam circle kita.. senang.. Pasni boleh lah start melagha ngan benda alah baru nie.. Huuu..

Sampai akak-akak ofis aku nie pon dah start guna benda alah nie untuk communicate each other.. Biasalah Facebook telah di gam oleh pihak-pihak yang jeles melihat rakan sekerjanya melagha semasa officehour.. Padahal kerja dah done kot..itu pon jeles..Huh menci! Tapi hebat gak penangan kedatangan aku nie kan.. Mengintroduce benda baru kepada yang tak tahu lagi..Kembang idong seketika.. Hewhewheww..  

Ini paparan untuk Home..



Ini lak paparan page kita sendiri
Nampak..leh tagging gak taw.. Almost same with Facebook kan..



Apelagi adik abg akak semua.. 

Mari memeriahkan mengimarahkan page G+ nie tanpa perlu menunggu hari esok.. 
Jangan lupa add Yat yee..

Papaii!


Tuesday, 25 September 2012

Peloh Tanda Badan Saya Sehat



Assalamualaikum..

Hye u’oll.. Tak menahan tajuk entry kan..hahaha..pagi-pagi lagi da berpeloh..hadohyai.. Berlari tak cukup tanah nak mengejar punchkad.. takot nye merah kan.. lambat! Mana tak nye perjalanan ke tempat kerja yang dekat jadi lambat. As usuall lah kan.. tren delay .. Again and again.. keluar rumah rasa macam dah cepat tapi still sampai 8.28.. Acaner tuh?? Hahaa.. Aku rase kalau aku drift or rempit xde lah makan masa 20minit ke Raja Chulan tuh.. Aku rase lah kan.. Sebab tak pernah try laks.. ngeeee


Mood kerja tak lah meningkat mana..macam semalam gak rasenye.. Rase berkobar-kobar nak ke tempat kerja belum muncul lagi.. huhuu.. Kadang-kadang aku rase baik buat kerja yang sedia ada melambak nie kat umah je.. Xdelah aku bersusah payah nak naik turun tangga berlari berkejaran nak sampai opis kan.. xde lah aku tiap-tiap ari toleh kanan kiri cium ketiak orang kan.. tiap ari okeh! Homaigod Yat.. hahaa.. xdelah duit aku kuar meleleh bagai xditahan bila nampak lauk ikan keli masak pedas, masak pecal or masak ape-ape lah janji ikan keli kan.. slruppppp.. Dap giler ikan keli.. huuu.. Iklan jap! Sebab kerja-kerja aku skang nie bukan perlukan sign or cop rasmi mohor diraja bagai setiap hari.. So submit bila dah siap and proceed ke next month! Itu ajer.. Cuma aku xberani lah nak buat.. aku rase dalam dunia nie kalau someone sama kerja cam aku nie pon takkan berani buat lagi.. hehehe.. Lain lah kerja kat company mak pak sendirik.. Ye dak..


Malam tadi dating ngan sang putera raja hati ku yang cemerlang lagi mantap bab-bab datang awal jumpa aku..Ngeee.. Aku jer yang selalu lambat turun yang dah janji kat dia belum sampai aku dah tercongok kat garaj keta tapi itu semua aku tipu belaka.. haaa semputtt! Suka lah mana tak suka.. Dapat tengok hari-hari tiap saat pon tak ape.. Tak bohsan mahupun jemu.. hehehe.. Dia skang dah bekerjaya sebagai seorang Quantity Surveyor di syarikat yang boleh tahan gak femes nye.. Alhamdulillah rezeki dia.. Moga dapat bertahan dengan kerenah bos ya encik Syafiq! Heeeee


Penat lahh peloh pon tak ilang lagi terus ngadap lappy nak menghupdate blog! Aiyoooo.. Tingkatkan prestasi tingkatkan potensi Yat oii! Okeh aku dengarr and jumpa esok yaa.. Papai!



Hye lah lappy..kalau ko takde tak bermakna hidup aku kat ofis nie.. 
Jangan lah meragam ye mucuk.. hukhuk

Monday, 24 September 2012

Kemunculan Yang Di Nanti..Ekekee


Assalamualaikum...


Holla holla everibadi.. zappp zappp zappp ~halau nyamuk labah-labah lipas.. oppaaa.. dah bersawang belog yat neh.. apa nak jadi lah kan.. masih wujud lagi ke tuan empunya blog nie.. huhuu..
Actually aku teramat lah bizi sehingga lupa nak menghupdate entry baru.. sangat amat kot.. macam-macam hal yang berlaku sejak aku join Sl1m beberapa bulan yang lalu..ingat tak pasal entry tuh?? Hahaa.. kalau lupa boleh je refer sini..


So hari nie dan saat nie aku berjaya menyetelkan semua and aku rasa memang patut aku start aktif balik menulis blog kesayangan aku neh.. omak aihh ayat panjang berjela..huhu.. Eiiii windu nyee nak berbeloging.. windu nak touchup+hias balik blog nie bagi nampak gojes hot sket kan.. Windu nak jalan-jalan golek panjat umah blogger yang lain.. windu nak luahkan isi hati sendu sedih macam zaman mudo-mudo luluu.. hukhukkk.. Windu okeh! Ngeee..


Anyway aku still macam dulu.. ceria dikelilingi insan-insan tersayang yang sentiasa mengambil berat, memberikan sokongan padu ampuh lagi jitu kat aku.. hahaa.. Ape lagi..Tunggu kemunculan entry baru aku esok hari yaaa... Papai!