Pengikut Tersayang

No Kamu

Thursday, 27 September 2012

Yokk Ber'Google Plus' sampai berpelas-pelas Yokkk!!


Assalamualaikum..

Masuk jam nie ntah bape kali aku menguap.. Haiseyy acaner nk tunggu sampai pukul 5.30 petang nie.. Tadi before rehat bukan main berjanji dalam hati bagai nak tido nak tido time rehat.. Sampai masa huhh.. Cakap tak serupa bau.. Pergi gak melantak.. Merayap gak ke blog-blog femes seantero dunia.. Aiyooo.. Mau tidur lah ini jam! Huuu
Kadang-kadang tersenggut-senggut gak kepala aku nie.. Mana tak kuyu mata cik adik tuan puan sekalian berjam-jam tengok papan monitor neh dengan nombor-nombor yang sama jek.. Mau tak melentokk.. tapi barjaya lah mengcover balik before orang lain nampak.. Cara tak.. Hehee.. Sesekali aku tengok gak lah satu website nie yang setakat nie cemerlang menghilangkan ngantuk aku.. hehehe.. Aku tak pasti lah kan sama ada benda alah nie dah lama wujud ke idak kt Malaysia nie or aku yang tertinggal ketapi tak menahu pasal dier.. hehee..

Google Plus nama diberi.. Function dia sebijik sejiban macam Facebook.. Maybe lebih canggih sket sebab dia ada Hoodle dan juga Hangout.. Kalau kt Facebook kita-kita nie suka sangat menekan ‘Like’ kan ok jangan tipu.. tapi kalau kat G+ nie korang cari button like berplohribu kali pon takkan ade.. bukak tutup bukak tutup pon takkan jumpa..Haha..So cara kita nak menyukai  ‘share wuts new’ buddies kita just dengan menekan tombol  +1 betul-betul bawah status tue.. Haaa senang kan adik-adik sekalian.. Banyak lagi yang menarik taw macam kite leh design page kita sendiri.. Chat.. Videocall.. Pastue kalau kita nak add kawan baru just tekan add dan masuk dalam circle kita.. senang.. Pasni boleh lah start melagha ngan benda alah baru nie.. Huuu..

Sampai akak-akak ofis aku nie pon dah start guna benda alah nie untuk communicate each other.. Biasalah Facebook telah di gam oleh pihak-pihak yang jeles melihat rakan sekerjanya melagha semasa officehour.. Padahal kerja dah done kot..itu pon jeles..Huh menci! Tapi hebat gak penangan kedatangan aku nie kan.. Mengintroduce benda baru kepada yang tak tahu lagi..Kembang idong seketika.. Hewhewheww..  

Ini paparan untuk Home..



Ini lak paparan page kita sendiri
Nampak..leh tagging gak taw.. Almost same with Facebook kan..



Apelagi adik abg akak semua.. 

Mari memeriahkan mengimarahkan page G+ nie tanpa perlu menunggu hari esok.. 
Jangan lupa add Yat yee..

Papaii!


2 comments:

♥ sitifarhana ♥ said...

waw waw wawww...google pluss?aja cmne nak buat yat..nak add kauu..haha

::yartHaryati:: said...

walahhh cika oii.. jom lah buat leh borak2 smpai pegsan di alam maya..
xsusah weyh janji ko ade gmail =)