Pengikut Tersayang

No Kamu

Monday, 29 October 2012

Doaku..





~Selamat menyambut Hari Raya Korban.. 
Menghayati makna pergorbanan jiwa dan harta ke jalan Allah..
^_^

Aku Pelupa !!


Assalamualaikum..

Aku Pelupa keeee kamu yang pelupaaa...
Macam kamu yang lupa..
Tapi aku pon sama
Tak ingatkan kamu..
Kan aku yang patut lagi ingat
Benda-benda macam nie..
Aku perempuan
Kamu pulak lelaki..

Mesti pernah dengar kan..
“Lelaki nie lemah kalau bab mengingat tarikh-tarikh penting nie
Contohnya tarikh ulang tahun perkahwinan
Ataupun tarikh lahir sang pasangan
Biasalah kan
Lelaki mana suka ingat nombor- nombor nie
Alergik katanya..Hewhew..
Selalunya perempuan yang lagi ingat tarikh-tarikh istimewa
Perempuan kan makhluk istimewa lagi terindah..”

Tapi aku kan perempuan
Kenapa aku pon boleh lupa..
Sama dengan kamu
Dan..
Adakah aku dah tergolong dalam kumpulan itu..
Kumpulan yang Dr M pernah mention kan
Melayu Mudah Lupa..
Melayu Mudah Lupa..
Lupa jugak nak ingatkan kamu..
Malu nya akuu
Tengok blog baru pasan baru tawu..
Itupun selepas berberapa jam lalu
Mentelaah ke blog rakan-rakan yang lain dahulu..
Maaffin aku..
Maaffin aku..
Yang semalam adalah..

Anniversary aku dan kamu...



Happy Anniversary Sayangku..
Sang Pencinta Hatiku..
Aku Sayang kamu..
Hikhik..
Maluuuuu...




Wednesday, 24 October 2012

Burger Bakar Kaw-Kaw Nyummehh!


Assalamualaikum..


Encik Syafiq awal-awal pagi dah kejot bangun..6.20pagi kot.. Takot aku tertinggal subuh pesannya.. Alahai awak.. pagi sangat lah.. Tak puas tido lagi taw.. Tengah mimpi Aqasha jadi imam muda tuu.. dan nak mimpi Fizo Omar jadi ofismate lak tetiba deringan bery-bery ku mengganggu.. Uwaaa... Nak tak nak kena bangon gak walaupon ntah mengeliat untuk keberapa kali tah.. Thanks awak coz kejotkan saya and lain kali kejot lah awal lagi.. Pukul 5 lak yee.. Saya suke sangat taw.. Huhuu..

Petang nya~Aku balik keje dan usha dak umah aku semua tapaw nasi.. Wahhh asal tak habaq awai-awai nak tapaw cik akak oii.. Yang aku lak takde sebarang bekalan makanan pon untuk mencekik malam kang.. Nak makan ngan sape aku malam nie.. Aku terus menjalankan tugas aku.. Memujuk My Syafiq datang malam nie tak kira okehh kene datang gak untuk teman aku dinner.. Pastue aku bagi ayat pancing sket nak belanja dia makan burger bakar..Alah sebagai pemangkin semangat dia nak datang jenguk aku malam nie..Dia pon setuju tanpa bantahan..  Yes! muehehehee..

My Syafiq cakap ada satu cawangan baru Burger Bakar kat area tempat tinggal aku tuu.. Burger Bakar Kaw-Kaw katanya.. aku memang dah lama mengidam burger bakar Kaw-Kaw nie..Sebab burger bakar nie lah perintis kepada burger bakar yang lain.. Mula-mula dulu diperkenalkan before yang lain muncul bak cendawan lepas hujan.. Aku teruja gak nak try yelah selama nie tengok kat tv jee pasal kesedapan burger nie.. Sampai ada yang cakap nak mengunyah kat mulot pon takkan muat.. Wauu.. Besar betol lah kan! Wajib lah teraii kan.. Hewheww..

Sangat ramai kot nak menunggu turn order.. Sempat gak lah air aku abis separuh. Borak-borak ngan My Syafiq untuk hilangkan buhsan sampai tak tawu dah nak borak apa lagi.. Walah.. Tapi sebab nak rasa burger nie punya pasal kena gak bersabar penuh ikhlas.. Hehehee..

Menunggu dengan penuh ketatasusilaan.. =p


...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...
...

Dan masa yang ditunggu dan diidam telah muncul.....

 Yang nie My Syafiq punya.. Ape tah nama dia..

 Chicken Cheezy Double Kaw Kaw kot
Memang tak muat nak masuk mulot weyh..
Price: RM11.50





Yang nie plak khas dibuat untuk aku.. hehehee..
Beef Cheezy Meleleh tak hingatt..
Price: RM 10.50




Yang nie adalah side dishes dia.. Hanya topup RM 3 sahaja lagi..
Melelehh kot chees dia dan dihidang masih panas-panas lagi..




Usha-usha belek-belek dulu before meng'Gapp'




Perghhhh ditekan-tekan pon masih menebal lagii
Tak percayalahhh..




Pastue baru lah boleh tersenyum simpul menyimpul bila 
burger dah ready terhidang
Jemput Makan..
Hehehee...




Rasanya boleh ditahap membanggakan dan aku rasa lagi sedap burger bakar Kaw-Kaw nie dari burger bakar brand lain..Mantop! Sorry Abang Burn saya dah tak berminat untuk rasa burger bakar anda lagi... Mueheehe...


Ok babaaiii... ^_^



Lapan inchi??

Assalamualaikum..

Tetiba petang smlm mak aku kol.. Pada mulanya bertanyakan kesihatan dan keadaan aku di perantauan nie.. Bondaku tue macam selalu lah kan.. Pertanyaan nye kadangkadang leh buat aku tersentap.. dan setiap kali bergayut ngan beliau tak sah kalau tak dengar suara sedih nya itu.. Sedih mendengar diriku ini jauh dengan dia.. Hmmm... 

Tapi yang sentap menyentap yang mak aku tanyakan kali nie adalah mengenai harta permberiaan kakak kandungku hari raya tempoh hari yang masih tersadai kat bilik di rumah kampung halaman..Thanks akak terchenta..budimu ku kenang sampai bila-bila..heee..Tapi mushkil Acaner mak boleh nampak aku still tak sentuh pemberian tersebut?! Macam dah sorokkan dalam baik-baik kat bawah katil..konon-konon dah ku angkut sekali ke keyyeell nie..Alahai.. Dan harta tersebut ialah kasut yang dikatakan fesyen terbaru lagi sensasi di abad ini seperti yang akak aku war-warkan.. Dah bape bulan yaa.. Tiga bulan lah kot kasut tue terperuk kekal kemas dalam kotak dia lagi.. Patutlah mak aku marah.. Tak berusik katanya.. Hewheww...

Jangan mak aku pergi gosok kasut tue tiap-tiap hari sampai berkilat sudahh.. Sayang katanya.. Baik lagi bebel nya...


Walahhh.. 



Walah-walah..



Walah weyhhh...





Mak.. kasut macamnie kene tunggu berat adik 49kg baru adik pakai.. Ye mak yeee... Ngehngehhh...


Aku lagi selesa kalau merayau dengan sepatu tersarung di kaki jenis flat or selipar jek.. Wedges pon aku tak prefer sangat sebab tak selesa katanya takot melecet . Hehehee




Langkah makin panjang bila kasut nie tersarung.. 

Ok babaaii.. ^_*



Tuesday, 23 October 2012

Kerja Bertimbun-timbun bun bun


Assalamualaikum..


Banyak nya kerja aku.. Semua nak kena buat!! Semua nak kasi settle before cuti raya! Excell lak lembap macam kura-kura nak respond data aku..Arghhh fedupp sangat taw dengan kau wahai Excell.. Menci menci menciiii!!!





Bila muka dah start serius buat kerja rakan sekeliling pon tak diendahkan.. Alahaiii.. Maafkan saya wahai akak dan abang sekalian.. Kakak ku semua, Naik cuti nanti kita gosip-gosip ketawa mengekek ikan kekek lagi yaa.. Sobsobsob.. Sedih xdapat join diorang  shoping kat KWC.. Menci kau wahai kerja..  Grrrrrr.....


Psss~ Mood nak balik raya.. Actually rindu kat kampung halaman.. Hmmm...