Pengikut Tersayang

No Kamu

Thursday, 29 November 2012

Misi Utama Terkubur (Nada Sedih)

Assalamualaikum..


Eh ehh.. dah lame puloks tak menghupdate cerita terbaru kat sini kan.. windu lahh.. heeee... Nak kata bizi memanjang tak de lah sangat sebab start dua minggu yang lepas aku dah takde kerja nak disudahkan. Melangak jer datang kerja. Maybe bizi mencari kerja sebagai misi utama untuk datang kerja.

30 november nie aku dah tamat contract ngn Telekom. Khabar buruk melanda sebab pihak pengurusan tak dapat sambung kontrak aku dan rakan-rakan yang lain. Sangat  sedih wey! Katanya pembekuan untuk pengambilan luar ke telekom terpaksa dikuatkuasa atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan.. Walah walahh.. aku n the geng memang sentap tak hingat lah bila dapat email pembekuan tue. Mana tak nya benda yang diharap sangat sejak kami join SL1M nie tak terkabul. ;(

Selingan jap gambar penghibur hati yang lara.. Taken on 24 November kat Sungai Changkit kot ape tah nama sungai tue aku tak ingat.. masa nie konon nak buat renion for Slimiansss yang tinggal sekerat dua jek nie.. Huehuehuee..



Okeh balik tajuk utama..


Orang tua-tua aku pesan ada 3 sebab kenapa doa yang selama nie kita hajat kita mohon masih tidak termakbul lagi, lebih kepada Allah masih simpan doa kita tue. Sebab pertama kerana jika Allah makbulkan hajat kita mungkin perkara yang kita inginkan tue mendatangkan mudarat kepada kita. Sikit kebaikan dan lebih banyak keburukan kepada kita. Menjadikan kita lebih jauh dari-Nya. Sebab kedua mungkin hajat yang kita pinta tue tidak setanding dengan qada dan qadar yang Allah tentukan untuk kita. Allah maha mengetahui mana yang terbaik untuk masa hadapan nanti. Allah mahu beri kita yang lagi baik dari apa yang kita hendaki. And the last reason why your ‘doa’ still tak termakbul lagi mungkin kerana sejarah atau masa silam kita. Kita pernah mengecewakan orang, lebih kepada perasaan sesama manusia terutama mak bapak kita. So cepat-cepat mintak ampun dan jaga hubungan sesama manusia. Haaa jelas sekarang.. Uwaaa.. ada hikmah disebailk semua nie kan..  ;(

Member aku semua memang maha dansyat lah mencari kerja skang.. setiap hari attend interview. Ada sorang tue pagi petang pergi interview. Punyalah nak kerja tue kan. Aku tak terkecuali lah mencari kerja dan pergi gak lah interview itupon kalau dipanggil. Huhu.. untuk korang yang dah ada pendapatan kerja tetap skang nie tadah tangan lah cepat-cepat bersyukur kepada Nya sebab korang antara insan terpilih sebab rezeki setiap bulan dah ada. Aku till now masih mencari dan mencari lubuk-lubuk kerja yang boleh buat aku bahagia pagi dan petang, stress kat tempat kerja tak ape jangan terbawa sampai ke rumah.. ewahh. . Nampak tak nada memilih tue.. hahaa.. juz kidding!


Jauh kat sudut hati aku nie memang masih berharap dapat serap jadi permanent sampai lah saat nie aku tak berhenti berharap. tapi dalam masa yang sama aku kene terima dan redha dengan setiap apa yang ditentukan Allah. Petik kata-kata sorang member SL1M aku 2hari lepas......





Okey lah sayang sayang sekalian.. Cukup lah kot aku coretkan sikit sebanyak tidak  kisah aku tok bulan nie.. wait for the next entry yaaa! Papaiiii...


1 comment:

♥ sitifarhana ♥ said...

yattt..sedih aku baca entry kau ni wey..mmg xdpt msuk ke? huhu

tp apepon, aku doakan yg terbaik utk ko..mudah2an ad rezeki kat tmpat lain..insyaallah..be strong key..jaga diri kat tmpt org elok2 naa :)